Selv om værmeldingen var i underkant optimistisk, var det godt oppmøte og god stemning på årets første boxersprint. Litt høy luftfuktighet ute, men ikke verre enn at vi koste oss i trivelig lag på Bjørkmyr. Hele 16 hunder møtte opp, og 15 deltok på sprinten. (Kaizer var med, men måtte forholde seg i ro etter fysikalsk behandling. Han kommer sterkt tilbake ved neste korsvei)

 

Som vanlig fikk alle hundene løpe to ganger.

 

Valpene var gira, og var de første som stilte til dyst:

Først ut løp Heron som var kjempeflink og klokket inn på hederlige 04.25 som sin beste tid. Lille Kita var hakket hvassere og løp 25 meter på 03.72 som beste tid!

 

 

Så var tiden kommet til Voksne tisper, altså den klassen som var representert med høyest grad av konkurranseinstinkt. (Blant førere, i hvert fall): Tessa var godt trent, selv om fører mente at underlaget var feil, og klarte å skape nervøsitet i feltet ved å klokke inn meget god tid som første sprinter. Bestetiden ble 05.28, hvilket til slutt ga henne en delt 2.plass. Vilje hadde blikk for ball, og matmor Solveig klarte å trekke ut kampinstinktet i henne slik at hun passerte målstreken på tiden 05.69. Det ga en god 4.plass. Men så! Et eller annet sted i åsene bak banen var det en kone som ristet i gubben og utbrøt: «Oluf. Du må vakne! Indianarene kjem!» For med et krigshyl som kunne fungert som luftvernsirener, kom en virvelvind ved navn Tiril susende nedover feltet. Bak henne kom Carmen i fullt firsprang og motivert som bare fy! Krigshylet fungerte, og Carmen befestet seg som klassens vinner med tiden 05.19! Ikke bare resulterte dette i 1.plass, men det sørget også for at Carmen var dagens desidert raskeste boxer, og at sekundant Antonia fikk varig tinnitus! Vi gratulerer!

 

Ottar hadde prikket inn formkurven, og la ivei for å trekke Zenta gjennom løypa. Det klarte han med glans, og Zenta endte på 05.78 som sin beste tid. En svært hederlig 5.plass ble Zenta tildel. Så var det langveisfarende Kristine og Enya som stilte på startstreken! I likhet med de andre visste Kristine hvordan hun skulle reise kjerringa. Enya la ut på et imponerende løp, og endte på samme tid som Tessa, nemlig 05.28. De to Oppdalsdamene deler 2.plass med Tessa. Sist ut av damene var skjønne Pippi, også fra Oppdalstraktene. Pippi var godt trukket opp, og spant over målstreken på tiden 05.32 som beste tid. Dette var nok til pallplassering, og 3.plass gikk til Oppdal idag.

 

Og!!! Vi har vært så heldige å få bruke bildene som Siv-Berit Ingstad tok da hun besøkte oss på Bjørkmyr. Mange blinkskudd, så kos deg med boxere i fri utfoldelse:

Rapport fra årets første Boxersprint

(Når du er ferdig med å lese om dagen, ta deg tid til å se de flotte bildene fra Siv-Berit Ingstad i bilderullen nederst) :)

Heron (til venstre) synes det var stor stas å treffe Kita

Voksne hannhunder var de neste som skulle til pers. Avstanden økte til 50 meter, og Chaplin var sterkt motivert som førstemann ut. Dessverre er fyren ute av stand til å motstå folkemengder, så han skjenet ut av banen like før målgang, og skulle hilse på alle de hyggelige folka. Første runde endte på 26.06 sekunder, og da måtte han taues over målstreken etter halsbåndet. Andre runde gikk bedre, og beste tid for Chaplin ble 6.03 sekunder (4.plass). Kevin og Berit var mer rutinerte og gjennomførte sterke løp begge ganger. Beste tid ble 05.28. Små marginer ga Kevin en flott 2.plass.

Tigor debuterte i voksenklassen på sin første dag som Junior. (Gratulerer med 9 mnd’ers fødselsdag i dag). Hederlig innsats gjorde at han klokket inn på 06.32 som sin beste tid, hvilket ga en 5.plass til slutt. Vito var heltent og Ingrid motiverte gutten til kjempeinnsats som resulterte i en 1.plass på tiden 05.25, og Vito ble dermed vinner i hannhundklassen! Vi gratulerer! Det var imidlertid ganske tett i teten, og førstegangssprinter Ivo ble lokket utpå av Kristi. Hun motiverte ham til å logge tiden 05.37 som sin beste runde. Dette var nok til å plassere ham som nummer 3 på pallen. Imponerende innsats fra hunder og førere!

 

Klokkeklar vinner i hannhund klassen: Vito

I seniorklassen deltok èn hannhund, Caro med sin fører Berit, og èn tispe, Enja med sin Kenneth. Berit hadde en ekstra spesiell godbit til Caro, og dette var nok til at han presterte 08.15 som beste tid. En klar og verdig vinner i klassen Senior Hannhund. Enja var i uforskammet god form, og hadde siktet seg inn på pølseposen i lomma til Kenneth. 05.88 er helt på høyde med det de yngre damene presterte, og plasserte altså Enja som suveren vinner i Senior Tispe klassen.

 

Pippi tok boxerbanen i øyensyn. Godkjent lekeplass var dommen.

Men alt var ikke bare beinhard konkurranse... Imellom øktene samlet vi oss i brakka for å innta litt kaffe og vafler. Praten gikk løst og ledig, og både store og små tobente koste seg med en velfortjent pust i bakken! Etter løpene var det heder og ære som sto på timeplanen. Høytidelig premieutdeling, og gjennomgang av resultatene før vi avsluttet søndagens arrangement.

 

En fin måte å tilbringe søndagen på. (Noen flere bilder:)

 

Plassering etter klasser:

Plassering

Valper (25 meter)

Tid [sek]

1

Kita

03.72

2

Heron

04.25

Plassering

Voksne tisper

Tid [sek]

1

Carmen

05.19

2

Tessa

05.28

2

Enya

05.28

3

Pippi

05.32

4

Vilje

05.69

5

Zenta

05.78

Plassering

Senior Hannhund

Tid [sek]

1

Caro

08.15

Plassering

Senior Tispe

Tid [sek]

1

Enja

05.88

Plassering

Voksne Hannhunder

Tid [sek]

1

Vito

05.25

2

Kevin

05.28

3

Ivo

05.37

3

Chaplin

06.03

4

Tigor

06.32

Copyright © All Rights Reserved

 

Webmaster Tore Solhaug(webmaster@nbk-trondelag.com)