Ann Iren Bergdal

STAFETTPINNEN

 

 

 

Navn:

Ann Iren Bergdal og Jan Arve Gulbrandsen

 

 

Bosted:

Trondheim

 

Har hatt boxer siden:

Ann Iren fra 2006, men fikk første hund i 1986 :) Jan Arve kom inn i familien i 2009 og vært med Becky siden da og nå med ny valp - Farah.

 

 

Hvor mange hunder har du hjemme?:

2

 

 

 

Navn og alder:

Becky 9,5 år og Farah 5 mnd.

Meg (med kusma) og vår første boxer

Masete nykommer i heimen. Blir det aldri fred å få?

Meg (med kusma) og vår første boxer

Puh! Endelig gikk det over...

Hvordan er en typisk dag for deg og hundene dine?

Tidsregningen vår er FØR og ETTER Farah kom i hus.

Før: Etter vårt morgenstell var det «mange overtalelser» for å få vekket gamlemor Becky slik at hun kom seg ut i nødvendig ærend før vi dro på jobb. Rett ut- og rett inn i senga si for å snorke videre. Vi kom aldri hjem til et «ommøblert» hjem når Becky var alene. Tror hun sov mesteparten av dagen når vi var på jobb. Så utpå ettermiddagen tok vi en tur ut enten til fots eller med sykkel. Destinasjon varierte fra fjæra til skogen eller bare langs veien der vi bor. Hun har vært lettlært siden valpetiden og gjør hva som helst for en godbit.

 

 

Etter: Farah opp ett par ganger om natta, ut å tisse de første par månedene. Nå begynner hun å klare å holde seg natten igjennom. Gamlemor er helt utslitt etter nattevåk og nekter å bevege seg en tomme på morgenen. Men med litt rasling med bilnøkler spretter hun opp og vi får lurt henne ut for nødvendig ærend før jobb. Etter jobb og middag er det tur med bikkjene sammen eller hver for seg. Destinasjon og lengde varierer. Lillemor Farah «lades» utrolig fort opp! En time holder til flere timer med full action. Ofte får gamlemor hvile, mens «Duracellen» er ute på ekstratur og eventyr.

 

 

Deltar dere på utstilling?

Var på valpeutstilling med Farah for noen uker siden. Blir vel noen til før hun passerer 9 mnd. Vi må delta på en utstilling etter hun er blitt voksen, så får vi se etter hvert hva det blir til.

 

Trener/konkurrerer dere?

Vi trener hverdagslydighet med lille Farah.

 

Nedleggelse av farlige byttedyr er ikke noe problem. Her en skummel variant av strikkevott eller enda verre, topplue!

Skal nok klare å fortrenge den katta etter hvert.

Boxere er ypperlige fang-hunder. Dette er de gode på hele livet. Det er noe alle vet.

Hva er din beste ”boxerhistorie”?

Mange, men tar en etter Farah kom i hus.

Drev og trente Farah på å være alene hjemme med Becky lengre og lengre dag for dag. Først 5 min. så 10 min. og økte på etter hvert. Det gikk jo riktig så flott :) helt til vi kom opp i 30 minutter. Da jeg kom tilbake møtte 2 glade hunder meg i døra. Lille Farah spratt rundt og raste fram og tilbake, mens gamlemor sto rolig og logret ved døren. Jeg klappet henne og forsøkte å gå inn, men hun stilte bredsiden til og ville ikke slippe meg forbi. Jeg måtte jo få komme inn, så jeg skjøv henne til side. Hun luntet inn og la seg under spisebordet og bare skulte på meg… Farah hadde fulladede Duracell batterier og hoppet rundt i stua og til slutt landet hun opp i en «blomstereng» ved/under salongbordet. Da skjønte jeg HVORFOR jeg ikke fikk komme inn! På mindre enn 30 minutter hadde «lillegull» knust en stor urne, dratt ut alle kunstige blomster og greiner som var i den. Omtrent alle blader og kronblader var fjernet fra opprinnelig plassering og lå strødd utover gulvteppet under salongen. Midt i «blomsterengen» rullet det rundt en kjempefornøyd boxervalp, mens gamlemor lå under spisebordet og var tydelig bekymret…. Noe slikt hadde hun aldri gjort! Jeg måtte ta «time-out» på badet. Lo så tårene trillet, men kunne ikke vise bikkjene det. :) Trening på å være alene etter dette ble Farah i bur - og Becky som vanlig fri.

 

Har du en favoritt boxer? (Ikke eid av deg)

Har ingen favoritt utenom de to hjemme. Synes boxere generelt er flotte hunder.

 

Hva er det de der måkene driver og skriker etter?

Forsøker å lære folka mine å fiske. Tar tid...

Kongen på haugen med katta, Tarzan. Tøffere enn en skulle tro...

Skitur med lillebror.

Konsulentjobb på Meråkerbanen. Må ikke bli kluss med signalene, vettu.

Barnevakt for menneskevalpen.

All denne jobbinga tar på....

Hvem gir du stafettpinnen videre til?

 

Andrea Reppe Underhaug som har Farahs bror, Ozzy.