Ingrid Kristiansen

STAFETTPINNEN

 

 

 

Navn:

Ingrid Kristiansen

 

Bosted:

Min samboer Morten, Vito og jeg bor på Byåsen ved Kyvannet, og har hele bymarka å boltre oss i.

 

Har hatt boxer siden:

Jeg fikk min første Boxer Bexmas Happy ”Perle” i august 2009 og hun var en etterlengtet boxerfrøken. Det var et meget gjennomtenkt valg, og jeg leste masse om Boxer, hundetrening og aktiviteter man kunne delta på før jeg bestemte meg for at dette var noe jeg virkelig ønsket inn i livet mitt. Da det ble avklart at Perle skulle bli min var det som en forelskelse, som varte og varte. Perle døde så alt for ung. Hun ble nesten fem år. Hun har lært meg masse, og gjorde meg 100% sikker på at hunder skal alltid være en del av livet mitt.

 

 

Hvor mange hunder har du hjemme?:

I august 2013 ringte Tone Pedersen for å spørre om vi ønsket å ta over en omplasseringshund og dagen etter hentet vi Perlybox`s Don Vito Corleone ”Vito” som da var 14 md, så da hadde vi plutselig to boxere. Det var mye gøy, men også utfordrende. Perle var jo da i utgangspunktet en voksen og stort sett veloppdratt frøken, men det å gå tur med begge disse to alene var vel strengt tatt ikke helt forsvarlig

Nå har vi kun Vito, og det er nok hund for oss begge. Han gir så masse kjærlighet, glede, sprell, show i hverdagen. Han byr også på en del utfordringer, så en hund til, blir en for mye

 

 

Navn og alder:

Perlybox`s Don Vito Corleone ”Vito” født: 09.06.2012, faktisk bursdag på samme dag som meg.

 

Meg (med kusma) og vår første boxer

Perle og jeg

Perle og Vito slapper av

Vito sin dag begynner senest mulig, og det er så vidt han gidder å spise frokost og ta turen ut for å gjøre sitt fornødende før vi drar på jobb. Stort sett har han hele huset for seg selv på dagtid, men han er også en del med meg på kontoret. Han tar livet med ro på dagtid og sover stort sett om han er med på jobb eller er hjemme.

Etter middag for de tobeinte kommer hovedaktiviteten med hund for dagen, og det kan være forskjellige aktiviteter:

 

• Lengre tur, med eller uten bånd. Alene, eller sammen med andre som har hund.

 

•Lydighetstrening for oss alene, eller sammen med andre. Prøver også å komme oss på onsdagstreningene med boxerklubben, både for å trene og for å snakke ”hund” med andre hundefrelste

 

•Sportrening. Veldig gøy for både meg og hunden, men blir dessverre litt for sjeldent. Satser på mer nå utover våren og sommeren.

 

•Har også prøvd oss litt på feltarbeid. Uten andre ambisjoner enn å ha det gøy og at det god hjernetrim for Vito.

 

Etter hovedaktiviteten for dagen blir det stort sett slaraffenliv i sofaen, og masse boxerkose-mose Vito elsker tull og tøys og masse, masse kos, og har en tendens til å sjarmere alle han møter på sin vei.

 

Godt å hvile mellom slagene

Skal man bli ordentlig god på avslapping gjelder det trene med variasjon. Denne posituren anbefales på det sterkeste

Slitsomt å jakte på gode tilbud også

Hvordan er en typisk dag for deg og hundene dine?

Trener/konkurrerer dere?

Vi trener en del lydighet, men også som nevnt tidligere spor. Siden Vito sliter med litt stress og kan utagere mot andre hunder, tror jeg ikke vi kommer til å stille i offisielle konkurranser, men med trening og tid vet man jo aldri hvordan fremtiden blir. Det viktigste for meg er uansett en hund som fungerer i hverdagen og som synes det er gøy å delta sammen med meg på forskjellige aktiviteter. Det blir litt kjedelig for både meg og hunden og bare gå tur.

Deltar dere på utstilling?

Siden vi fikk Vito har vi deltatt på to utstillinger, så dette er nok ikke noe vi kommer til å bruke så mye tid på. En og annen utstilling er jo likevel gøy da, så vi blir vel å se i utstillingsringen igjen.

 

 

Perfekt med en hvilestein på turen

Jeg har ikke så mye kunnskap om stamtavler, bruks/utstillingsmeritter og navn på boxere utenfor de jeg møter via boxerklubben avdeling Trøndelag. Det blir vanskelig å velge en Boxer av de jeg kjenner også, da de alle har ulike egenskaper og er fine på sin måte. mm....det er mange fine boxere.

 

Har du en favoritt boxer? (Ikke eid av deg)

Hva er din beste ”boxerhistorie”?

Vanskelig å velge en historie når man har hatt boxer i 6 år! Jeg kommer likevel på en historie i fra da jeg kun hadde Perle. Hun var bestevenninne med Tone Pedersens Kirha, og de elsket å løpe og leke sammen. Denne dagen gikk vi på tur sammen i myrlendt terreng. Det var en varm dag, og hundene fant et gjørmehull de kunne avkjøle seg i. Disse damene hadde begge hvite tegninger, men ble rimelig morris, for å si det sånn. Her skulle det dukkes under med hodet og alt!

 

Hvem gir du stafettpinnen videre til?

Jeg ønsker å gi ”stafettpinnen” videre til Antonia Ertresvåg.