Kristine Elda

STAFETTPINNEN

 

 

Hvordan er en typisk dag for deg og hundene dine?

En typisk dag for oss er at vekkerklokka ringer klokka 06.00. Ordner klart mat og alt slikt til Enja, før vi tar en liten tisserunde, eller at hun får stå litt i hundegården sin. Skal sies hun er et ORK å få opp om morgenen, da hun ikke vil annet enn å sove. Så det kan være greit å regne litt ekstra tid om morgenen :-p Kommer hjem litt etter klokka 15.00 da det blir en ny liten tur før middag. Etter det er det masse vi kan finne på. Noen dager kan vi dra opp til hjemgården til samboeren min hvor Enja får løpe og herje så mye hun bare vil. Så liker vi å trene lydighet sammen med gjengen her på Oppdal, så det bruker vi en del tid på. Ellers så går det i vanlig tur/ fjelltur og joggeturer. Etter det kommer kvelden snikende på og da er det kveldsmat, for deretter å ende i døgnets siste lufterunde før det blir natta

 

Meg (med kusma) og vår første boxer

Enja møter sau på tur som valp! :-)

 

Navn:

Kristine Elda

 

Bosted:

Oppdal

 

Har hatt boxer siden:

Siden 2013, men hatt boxer i familien tidligere.

 

 

Hvor mange hunder har du hjemme?:

Har en hund hjemme.

 

 

Navn og alder:

Enja (Anastacia fra Hadeland Boxer) litt over 2 år gammel.

 

Trener/konkurrerer dere?

Ja vi trener og konkurrer. Trener hovedsakelig lydighet, selv om man ikke skulle trodd det :-p Har konkurrert offisielt to ganger i klasse 1. Enja kan også skryte på seg bronsemerke i lydighet :) Blir nok mer start i lydighet fremover. Har også trent litt IPO, en hundesport jeg virkelig har fått øynene opp for, og som både jeg og Enja synes er morsomt! Til sommeren skal vi på ei hel ukes kurs i IPO, og som vi gleder oss! Driver også å setter i stand agility utsyret som Oppdal Hundeklubb har nå i disse dager, så snart kan vi begynne å kanskje snuse litt på det og? :) Synes boxeren har så mange fine bruks egenskaper, så det er synd hvis man ikke bruker den til noe. En veldig allsidig og leken hund.

Enja trener IPO :-)

Meg, Enja og Texas :-)

Enja hopper :-)

Deltar dere på utstilling?

Utstillinger har vi og deltatt på, og flere blir det

 

 

Tannvisning på lydighetsstevne

 

Har du en favoritt boxer? (Ikke eid av deg)

Jeg har mange, og synes alle vi har møtt og vært sammen med er noen herlige vesen! Men er det en jeg skal trekke ut, så er det Bente Røen sin Luther. Virkelig en flott kar, liker typen! Også er han jo tantebarnet til Enja, så kan jo ha noe med det å gjøre? :p

 

Hva er din beste ”boxerhistorie”?

Hehe ja hva skal man velge? Vårt første offisielle lydighetsstevne var jo et kapittel for seg selv. Fersk som jeg er tok jeg Enja ut av bilen alt for tidlig, så når vi skulle inn å gjøre øvelsene i klasse 1 var jo Enja ganske så lei ventingen. Så det resulterte i det jeg skulle kalle inn Enja på innkallingsøvelsen ville hun ikke komme på første forsøk. Kjente det kokte inni meg da jeg visste at dette var hennes sterkeste øvelse! Pustet ut og ventet litt før jeg kalte igjen. Da plutselig reagerer hun, kommer i stygg høy hastighet! «YES» tenkte jeg, nå løsna det for henne! Men neida! Hun kommer løpende mot meg, passerer meg i høy fart, løper ca 20 meter bak meg der hun finner ut at hun må snuse litt på et agility- hinder som står der. Etter litt snusing kom hun plutselig på at hun skulle jo komme inn til meg, så hun kommer tuslende og setter seg på plass. Enden på visa endte med at vi trakk oss fra hele greia etter anbefaling fra dommer :p Hun sa at hun var oppvokst med boxer, og visste hvordan de kunne være, og at hun var ung :p Men det tror jeg er den verste siden jeg har sett av Enja, og fyyy som jeg skjemtes!

Og til slutt et bilde fra høsten 2014's mange turer på Tiur jakt :-)

Hvem gir du stafettpinnen videre til?

Jeg velger å gi stafettpinnen videre til min sambygding Birgit Løkken og hennes kuleste og snilleste Pippi mor! ;) Håper såklart hun har tid til å ta denne stafettpinnen midt oppi kalvinga hjemme på gården!