Marte Wolden

STAFETTPINNEN

 

 

 

Navn:

Marte Wolden og Ella Marie R Wolden

 

 

Bosted:

Lademoen, Trondheim

 

Har hatt boxer siden:

Vi har hatt boxere i familien siden jeg var barn, og jeg har selv tidligere hatt to boxere – Kaisa og Mille, to herlige og totalt forskjellige boxertisper!

 

 

Hvor mange hunder har du hjemme?:

En stk urokråke :)

 

 

 

Navn og alder:

Vilma (LaBoxros J'Adore) , 6 måneder

Meg (med kusma) og vår første boxer

Komfort er viktig

Hvordan er en typisk dag for deg og hundene dine?

Dagene våre er nokså forskjellige – og temmelig aktive. Siden Vilma er knappe 6 måneder har de siste månedene vært preget av valpelivet – på alle mulige måter. Jeg har en fleksibel jobb – så vi har kunnet trent på det som heter ”jeg må være hjemme alene mens matmor er på det der hersens utysket som kalles ”JOBB”” med veldig små skritt om gangen, og Vilma fungerer nå helt fint hjemme for seg selv på dagtid. Hun ligger da i buret sitt og oppfører seg tilsynelatende overraskende rolig og behersket, før hun gjentatte ganger prøver å ta livet av oss når vi kommer hjem fra skole og arbeid, med jafs og rabalder :)

 

Vi starter dagen tiiiiidlig med å slippe Vilma fri i den inngjerda hagen – deretter spiser hun – før vi går en halvtimes tur før jobb. På fridager drøyer vi litt – og tar en lengre tur ut på formiddagen. Etter middag tar vi en lang tur, og vi prøver å legge inn litt andre aktiviteter hver dag også. Vilma er for eksempel en kløpper på å lete opp tørka lever og pannekakerester i trestammer og buskas rundt omkring :)

 

I påska ble Vilma introdusert til hytta vår – som ligger både ved både et ferskvann og sjøen – og der tilbringer vi mange helger i vår- og sommerhalvåret. Vilma har allerede oppdaget minst et gjørmehull der. Herlig. Særlig fordi det er ei hytte uten strøm og varmt vann......

 

 

Snø er kanskje det gøyeste som fins!

Deltar dere på utstilling?

Har ikke deltatt på noe utstilling ennå, ihvertfall, og det er vel heller ikke primært noen hovedinteresse for oss. Selv om vi selvsagt synes Vilma er noe av det peneste på denne jord.

Hva er din beste ”boxerhistorie”?

Ugler i mosen og boxere i lyngen

Her trenes det på å sitte stille når man egentlig vil bort til løvhaugen

Vilma synes mor er innsiktsfull og har god smak

En blir så tankefull og fjåg ved sjøen...

Trener/konkurrerer dere?

Vi trener hverdagslydighet hver dag. Foreløpig har vi mer enn nok med det :) Men vi har meldt oss på sporkurs i mai, og det gleder vi oss til. Vi synes at det er meningsfullt og artig å trene med hund – og ønsker å holde på med det framover, men vet ikke om vi har særlig konkurranseinnstinkt noen av oss, hverken to- eller firbeinte.

 

Min beste – og verste – boxerhistorie er nok når min boxer Kaisa stjal og spiste et kilo salamipølse på noen minutter..... Det endte opp med at en i familien måtte være ute med henne dag og natt i flere døgn, og i nabolaget snakkes det fremdeles om den solide eimen av ulovlig rampestrek og magesjau som lå over hustakene i flere dager...

Det skulle vel aldri være pizza du har der? *sikle*

Har du en favoritt boxer? (Ikke eid av deg)

Hm. Nei. Synes alle de boxerne vi møter på er herlige! Men - Jeg synes mamman til Vilma, Sasja, er en veldig fin og behagelig hund.

 

Matmor og meg. Av og til vil menneskene bære meg og kose litt med meg. Det tror jeg er bra for dem, så jeg lar dem få lov

Når livet leker er Vilma snar til å slenge seg med

Hvem gir du stafettpinnen videre til?

Hemmelig, men kommer snart

K

Vilma tror mer på "tree-hugging" enn trehugging