Merete Ydstie

STAFETTPINNEN

 

 

 

Navn:

Merete Ydstie

 

Bosted:

Vikhammeråsen på Malvik

 

Har hatt boxer siden:

1978 da vi fikk Smokey i familien. Han var en engelsk import og en utstillingschampion, så galskapen begynte allerede da…..

 

 

Hvor mange hunder har du hjemme?:

Har en skikkelig god boxergutt

 

Navn og alder:

Bexmas Junior, -- Otto jr. som fyller 4 år 7. april

 

Meg (med kusma) og vår første boxer

Hvordan er en typisk dag for deg og hundene dine?

Dagen starter med at den hersens vekkeklokka ringer kl. 0620 og da er det på med strømpebuksen m/ tilbehør og lufte Otto rundt på åkeren i ca. 20 min.

 

Kl. 1430 kommer 13-åringen hjem og tar en runde med Otto. Kl. 1615 kommer matmor hjem og da blir turen en god del lengre og innholdsrik. Da spenner vi på kløven eller pulken (kommer an på føret), og koser oss i marka. Dette er en utrolig god del av dagen der man får hentet seg inn og kose seg med Otto. Legger inn en del tenkeoppgaver til han under turen som han får spekulere på og løse på egen hånd.

 

Vi er ofte ute lenge, så sen middag er vi godt vant med :)

 

Kveldsturen tar vi gjerne rundt 11-tiden før vi slukker lyset.

 

Otto er forresten besøkshund på eldre og sykehjem så noen turer innom vår eldre garde blir det også.

Trener/konkurrerer dere?

Vi trener en del på frihånd, altså både med sykling, kløv, lydighet, pulk og slike artige ting, men vi konkurrerer ikke.

Deltar dere på utstilling?

Vi har vært på noen utstillinger og mangler kun storsert. for å bli Champion :)

 

 

Har du en favoritt boxer? (Ikke eid av deg)

Min favoritt boxer utenom min egen er ei lita frøken som heter Misha. Tidligere eid av Bente Dille Røen.

Hun har et humør og en karisma som du ikke glemmer. Full iver og en masse glede og kjærlighet gir hun bort i bøttevis.

 

Hva er din beste ”boxerhistorie”?

Min beste boxerhistorie vil jeg si er en opplevelse min sønn Stefan og hans kjæreste Houng opplevde på hytta vår på Hitra.

 

Houng skulle ute å fiske ved vannet, ferskvannet rett utenfor hytta. Full av forhåpning om god fiskelykke tok hun stanga og Otto ned til ei grunne ved hytta. Det er ei sandstrand hvor det er meget langgrunt, men Houng, amatørfiskeren som hun er langet uti kroken og satset på at det gikk bra. Etter et par kast fikk hun overraskende nok fisk og ble rimelig forfjamset selv. Etter mye fomling fikk hun løftet fisken i været, hengende i snøret. I det samme kommer en hauk og angriper fisken som henger og dingler. Houng HYLER!!!!! Da griper Otto inn og angriper hauken momentant! Hauken flakset og skrek, Houng hylte, Otto angrep hauken slik at snøret røk og fisken fikk en siste flygetur hjem til en sulten fugl. Houng sprang skrekkslagen tilbake til hytta, og Otto ble dagens HELT, ifølge Houng: "HAN REDDET MEG!!"….. :) Når det skal sies så fant jeg sluken langt ute i vannet året etter…. artig historie synes jeg.

 

 

 

 

Hvem gir du stafettpinnen videre til?

Videre vil jeg gi stafettpinnen til Kjersti Elisabeth Skipnes Hobæk.