Tiril Thun Hjorthol

 

Navn:

Tiril Thun Hjorthol

 

Bosted:

Trondheim

 

Har hatt boxer siden:

2011

 

 

Hvor mange hunder har du hjemme?:

En

 

 

Navn og alder:

Laboxro`s Energy Source, Carmen 4,5 år

Meg (med kusma) og vår første boxer

Kjemien er i orden fra første stundi

Hvordan er en typisk dag for deg og hundene dine?

Meg (med kusma) og vår første boxer

Carmen elsker å trene Tiril i agility, og begynner å synes at hun gjør fremskritt

Dagen starter med en morgentisserunde i nabolaget eller at Carmen er med å følger Ada i barnehagen. Carmen er ingen morgenfugl og vil aller helst ha dette unnagjort så fort som mulig slik at hun kan vende tilbake til sofaen og snorke videre mens familiens øvrige medlemmer drar på jobb/skole/barnehage. Når vi kommer hjem blir det en ny tisserunde før vi tobente spiser middag. Etter middag er det på med treningsvesten og ut på trening eller tur. Dagen avsluttes som regel med en kjapp tisserunde i hagen, dersom Carmen gidder å stå opp..

Meg (med kusma) og vår første boxer

Gavesøk på St Hans er kjempegøy. Og så lukter det så godt av gavene!

Trener/konkurrerer dere?

Vi trener ganske mye både på egen hånd og i regi av klubben. Dersom medaljerekka skulle stått i forhold til treningsmengde burde vi vel vært lydighetschampion for lenge siden. Men med en overnervøs matmor har vi kun stilt på offentlig konkurranse en gang- resultatet nevner vi ikke, men jeg har hørt at 2016 skal være et fint konkurranseår!

 

Lydighetscup i Nidaros Brukshundklubb.

Deltar dere på utstilling?

Carmen er stilt ut en gang som voksen, og syns selv det greier seg med det. Matmor derimot har vært i ringen noen flere ganger som utlånshandler. Da kun mot god betaling og med hunder som står nesten av seg selv ;-)

Rundering er kjempegøy!.

"Profesjonell handling" gjør vi på City Syd. På utstilling er det Vilje som gjør jobben :-)

Hva er din beste ”boxerhistorie”?

I løpet av Carmens 4,5 år gamle liv har det vært mange historier, både morsomme og ikke fullt så morsomme... Blant annet da hun som valp tygde i stykker et brett med cola på stua, eller da hun knærta Thomas sin nye hodetelefoner.

Men jeg må nok trekke fram en historie fra påska i år.

Vi var på hytta og der går Carmen og Thelma ( mine foreldres boxer) alltid løs. Hytta er på fjellet uten innlagt vann og selfølgelig med utedo. Hundene var ute for å tisse og brukte veldig mye lenger tid enn vanlig. Vi ropte på dem flere ganger uten respons. Da de endelig kom lukta det mannskit lang vei- de hadde funnet utedoen. Uten innlagt vann og dusj var god råd dyre. Redningen ble å varme vann på vedovnen og Lano. Med en klut ble de skrubba og vaska på verandaen før de noe slukøra fikk tilgang til hytta igjen. Episoden resulterte i noen restriksjoner på "frigange" resten av påskeuka ;-) ille da det skjedde, men morsomt i ettertid!

 

Til fjells eller til sjøs....Carmen er med

Jeg har mange favorittboxere men den som ligger hjertet aller nærmest (bortsett fra Carmen selvfølgelig) må være Solveigs Vilje. Vilje er ei flott tispe med masse motor og en fantastisk "av-knapp". Dessuten deler hun ut de hjerteligste boxersusser.

Har du en favoritt boxer? (Ikke eid av deg)

Hvem gir du stafettpinnen videre til?

Jeg gir pinnen videre til Morten Bjørnbakk og Linda Hauan med Bob :-)