Tom Ståle Nordtvedt

 

Navn:

Tom Ståle Nortvedt

 

 

Bosted:

Fossegrenda, Trondheim

 

Har hatt boxer siden:

Jeg vokste opp med boxer (1974-1986). I familien har vi hatt tre boxere. Nala(1997), Turbo(2006) og nå Tuva..

 

 

Hvor mange hunder har du hjemme?:

Vi har en hund hjemme, Tuva på snart 6 måneder.

 

 

 

Navn og alder:

Tuva (Hotbox), snart 6 mnd.

Hvordan er en typisk dag for deg og hundene dine?

Vi står opp i 6 tiden og da er Tuva klar for mat og tur. Siden vi bor rett ved Nidelvstien blir det en tur ned til elva. Så tidlig på morgenen treffer vi ofte andre firebente (bever, oter, rådyr, grevling, rev og elg).

Når arbeids og skoledagen er over har Tuva ladet opp og er klar for tur og trening. Vi har deltatt på valpekurs og prøver å få til en lydig hund. Tuva er vår tredje så forhåpentligvis blir det lettere. Etterhvert skal hun også få bli med på løpeturer. Far i huset er glad i å løpe så de andre hundene har fått vært med på lange løpeturer og det skal Tuva også etterhvert. Foreløpig øver vi på å løpe pent ved siden av og ikke bite i båndet samt at vi trenger ikke å hilse på alle vi møter.

 

 

 

Deltar dere på utstilling?

Vi har deltatt på 1-2 utstillinger med Nala og Turbo. Det blir nok en utstilling eller to på Tuva også. Har ingen ambisjoner men oppdretter vil gjerne at vi prøver oss.

 

Turbo på fjelltur i Dønnamannen på Helgelandskysten

Trener/konkurrerer dere?

Vi trener litt, men har ingen ambisjoner om å konkurrere. Synes Smellerkurs høres artig ut og kommer nok til å melde oss på det.

 

Meg (med kusma) og vår første boxer

Tuva i farta

Meg (med kusma) og vår første boxer

Ved Nidelva er endene nær.....

Nala synes fanget til matmor er underdimensjonert. Burde gå an å klemme inn en til...

Turbo på jobb i skisporet

Den første boxeren vår Nala, var med på fjelltur i Trollheimen. Vi skulle gå fra hytte til hytte og Nala skulle bære kløv. Den første dagen startet med ganske bra vær men etter noen timer ble det overskyet og tordenvær. Vi kom oss frem til hytta i etter forferdelig regnvær og var gjennomvåte hele gjengen. Heldigvis var vi alene på hytta og kunne spre utover alt utstyr og klær slik at vi fikk tørket opp. Dagen etter var været mye bedre slik at vi fortsatte med godt mot. Her traff vi på kyr som var veldig nysgjerrige på Nala og hun på dem. I Trollheimen er det også endel sauer som går ute, vi traff på mange av dem også. De fleste rømte unna i god tid, men en av de ventet på oss. Det var ei søye med to lam. Søya stod rolig og lot Nala komme helt frem å lukte. Plutselig stanget søya Nala midt i panna. Da ble det liv, Nala var helt perpleks noen sekunder før hun skulle svare på angrepet. Søya, stod helt rolig og bare ventet. Vi torde ikke la dette utvikle seg så vi dro med oss Nala videre. Siden den hendelsen ble Nala veldig skeptisk til sauer.

Hva er din beste ”boxerhistorie”?

Nala etterlyser litt dannelse og konstruktiv dialog. (Eller, dersom diplomatiet feiler, helpepper og hodekål)

Har du en favoritt boxer? (Ikke eid av deg)

Det må bli den boxeren jeg vokste opp med, Tanja. Ei lita tispe med kupert hale som sørget for min fasinasjon til rasen.

 

Hvem gir du stafettpinnen videre til?

 

Ann Iren Bergdal og Farah